Iris en Hemerocallis kwekerij Joosten

Dwergirissen

Jammer dat de beurzen vanwege de uitbraak van Covid-19 niet door kunnen gaan, Dalheim, Kassel, Havickbeck, Beervelde , Hex, Bingerde, Ippenburg. enz. Daarom van deze leuke baardirissen een mooie aanbieding.

Meer informatie over de aanbieding kunt u vinden in onze aanbieding

-

Iris Germanica, Intermediar en de Dwergiris(pumila) vallen onder de baardirissen.


Kenmerken

Deze Iris is ook een baardiris en de kenmerken zijn hetzelfde als de plantinfo van Iris germanica baardiris.
Deze kleine Iris is de vroegste als de andere baardirissen.

Ze zijn zeer geschikt voor de rotstuin. Maar ook in de grotere borders komt de kleine Iris goed tot zijn recht. Samen met de tulpen en andere bollen begint ze het voorjaar aantekondigen. Iris pumila groeit uit tot grotere pollen met wel 30 - 50 bloemsteeltjes en per steel 1 - 3 bloemen, de ontwikkeling gaat door en er zijn al soorten met 5 bloemen op een steel. Ze bloeien niet zo lang namelijk 1 tot 2 weken, dit compenseren ze met hun vele bloemen en mooie uitbundige kleurenpracht. De hoogte verschilt van 7 - 40cm. Hoe hoger de bloemsteel hoe meer bloemenknoppen ze meestal bezitten. Ook bij deze irisgroep zijn ze bijna allemaal geurend. Wij noemen deze groep MDB Miniatuur DwergBaardiris tot 20cm en SDB Standaard DwergBaardiris van 20 tot 40 cm. Deze twee groepen samen zijn bij ons de catagorie Dwergiris

Meer informatie over de verzorging kunt u vinden in onze teeltbeschrijvingen


Geschiedenis

Vijf jaar geleden kwam de liefde voor de kleine irissen pas echt op gang. in het begin vond ik deze te kort bloeien en de kleurenscala was er ook al in de intermediars en grote baardirissen. Toen ik in contact kwam met Loic Tasquier, die helemaal verzot is op deze kleinere iris zag ik pas in hoe mooi en waardevol deze dwergiris is.

Het assortiment is inmiddels over de 150 soortjes.
We willen graag de 100 mooiste en sterkste irissen gaan kweken, maar de keuze is zeer moeilijk.

Samen met Loic zullen we in de toekomst, met mooie nieuwe soorten op de markt brengen, ze worden vooral op gezondheid groei en aantal bloemen geselecteerd. De allereerste die we op de markt uitgebracht hebben was Iris sdb "Eitje".
Vorig jaar heeft Iris "Yoruba" zelfs een prijs gewonnen in Beervelde.
Rotstuin kleine dwergiris  iris-pumila-marskman oorkonde-beervelde frisk-me prijsuitreiking-beervelde flashy-pink yoruba
 Punk hola tulp-dwergiris La Pokemon

Ruttensepad 7-2, 8318 PM Rutten.     Tel: 0031(0)527 262 485      E-mail:info@kwekerij-joosten.nl