Iris en Hemerocallis kwekerij Joosten

IRIS TUINDAGEN 2017

Zaterdag 20 & zondag 21 mei


20 JARIG JUBILEUM TUINDAGEN!

20% korting op entree van De Orchideeën Hoeve*
20 jaar geleden heeft de vader van Marianne
de showtuin geopend!

Dit 20 jarig jubileum vieren wij daarom met extra veel exposanten, gratis toegang en 20% korting op entree van De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest voor 4 personen!*
*Bij besteding van Ä 10,- tijdens de Iris Tuindagen 2017. (consumpties uitgesloten)

Uitnodiging opendagenLet op! Werkzaamheden A6 dit weekend. Zie van A naar Beter.nl


De Irissen staan in bloei. Met hun frivole bloemen en uitbundige kleuren stelen ze nu de show. Als showdanseressen vlak voor een optreden, staan ze zachtjes te wiegen in de siertuin. Het zijn net statige danseressen in fladderende jurkjes van kleurrijke zijde.

Dit optreden mag u niet missen.


Met 1.350 verschillende soorten Iris germanica, pumila en intermediar in de showtuin. en daarbij 90 soorten Iris ensata's ook wel de Japanse Iris genoemd, 70 soorten I.sibirica's, I.spurea, I.louisiana, I.versicolor en diversen andere soorten, mogen wij met trost ons de Nationale Colletie Houder van de Irissen noemen.

De showtuin van 2400 m≤ in 1987 aangelegd in de vorm van een Irisbloem. U wandelt langs de randen Irisbloembladen. Er is altijd wel wat moois in bloei, door rustig door de tuin te wandelen, krijgen de Irissen en andere planten voldoende aandacht, en zullen u helemaal in de ban krijgen. Door op een bankje te gaan zitten zult u niet alleen de bloemen maar ook hagedisjes, hommels, kikkervisjes, rupsen, vogels, elfjes en engeltjes zien in deze natuurlijke tuin. Ja ook elfjes, engeltjes en fairytail beeldjes staan verscholen tussen de planten. Onze kwekerij heeft een hele collectie van Fairy Glen en Dragonsite elfen die ook te koop zijn.

In 2012 is er een klein terras gekomen waar u lekker van een kopje koffie kunt genieten. Naast het terras is een grote vijver met een natuurlijk filtersysteem, hier kunt u zien hoe wij de Iris speudata en ensata die voor de vijvers geschikt zijn toepassen.

Alle Iris en Hemerocallis planten staan genummerd in de tuin(andere planten niet) Als U door de showtuin loopt kunt u dit nummer noteren.
In de verkoophoek kunt u deze genummerde planten dan terugvinden.
Ook mag u tijdens deze opendagen door de velden lopen. Hier staat u tussen de duizenden Irissen.
Ziet u een mooie plant, vraag dan aan een van onze medewerkers of deze te koop is. U krijgt dan u plant rechtstreeks vanaf het veld.

Fotograferen mag indien dit niet voor commerciele doeleinden gebruikt wordt.

Exposanten Iris Tuindagen 2017

Kwekerij De Beemd www.kwekerijdebeemd.nl

Kwekerij Jacobs www.kwekerijjacobs.nl alleen op zondag

Kwekerij Aan de Dijk www.kwekerijaandedijk.nl alleen op zondag

Galerie de Voorst www.galeriedevoorst.nl

De tuin in vierseizoenen www.tijdschriftdetuin.nl

De Hestia www.dehestia.nl

Van Bentem Sierteelt www.vanbentemsierteelt.nl

Tuinweelde www.tuinweelde.nl

Mitear www.mitear.nl

L.F Joosten uurwerktechniek www.lfjoosten.nl

Restyle and Usable www.restyleandusable.nlBamboekwekerij Indo Suka, Creil (alleen zaterdag geopend)
Zoals de naam als zegt heeft Kwekerij Indo Suka veel verstand van bamboe. Ze hebben dan ook niet alleen een kwekerij. Maar ook importeren zij bamboemeubelen vanuit het buitenland en organiseren ze reizen naar o.a.Bali en Lombok, Flores Komodo en zels naar Papua. De kwekerij is tevens in het bezit van verschillende showtuinen en er is zelfs een heus bamboebos aangelegd.

Lees meer: www.indo-suka.com

Nationale plantencollectie Iris papaver-iris volvo-amazone-irisbloemstuk Opening Showtuin Showtuin iris Opening Showtuin Opening Showtuin Opening Showtuin Opendagen Irissen Orchideeenhoeve Tuinweelde showtuin-iris  bloemstuk-iris.jpg Opendagen Iriskwekerij Galerie-de-Voorts iris-opendagen irissen-land Het nieuwe terras met de nieuwe schuur Auto's-geparkeerd Oehoe

Ruttensepad 7-2, 8318 PM Rutten.     Tel: 0031(0)527 262 485      E-mail:info@kwekerij-joosten.nl